Titaanijousi: Tehokas ratkaisu jalkojenhoitoon/ sisäänkasvaneiden kynsien hoitoon

Johdanto:

Yleisin syy akuuttien aikojen varaamiseen hoitolaani on sisäänkasvanut kynsi joka aiheuttaa kipua, ja vaatii ammattilaisen apua. Voiteet ja antibiotit eivät poista ongelmaa vaikka lievittävätkin kipua ja tulehdusta hetkellisesti. Siksi titaanijousihoito on hyvä koska se ohjaa kynnen kasvamaan oikeaan suuntaan. 

Ongelmat joissa titaanijousi auttaa:

Jousi toimii siten, että se liimataan hammaspaikka aineilla kynnen päälle ja jännitetään niin että se nostaa kynttä kasvamaan ihon sisältä pois.
Olen myös saanut onnistuneita tuloksia kynsipatjan kasvattamisessa pidemmäksi, jolloin lyhyt kynsi saadaan kasvamaan tasaiseksi varpaan kärkeä kohti. Katso alla olevat kuvat! 

Kynsi ennen hoitoa.
Lyhyt kynsipatja. Tässä tapauksessa kynsi kasvaa myös kynnen kärjestä sisään, ei pelkästään reunoista. Tämä estää kynnen normaalin kasvun.

Kynsi hoidon jälkeen

Kynsipatja on lähtenyt kasvamaan, ja samalla kynsi kasvaa oikeaan suuntaan.

Miksi kynsi kasvaa sisään?

Sisäänkavanut kynsi johtuu useimmiten siitä, kun kynnen reunat leikataan pyöristäen. Silloin sinne saattaa jäädä pieni terävä piikki joka kasvaa ihon sisään. Myöskin liian kapeat ja matalat kengät voivat aiheuttaa kynnen sisäänkasvamisen. Myöskin tapaturma voi aiheuttaa kynnen sisäänkasvun.


Titaanijousen asennus

Titaanijousen asennus vaatii ammattitaitoa, ja yksi hoitokerta kestää yleensä noin puoli tuntia. Titaanijousi eroaa muista hoitomenetelmistä, kuten lääkkeistä ja voiteista, siinä että se tarjoaa mekaanisen ratkaisun sisäänkasvaneenkynnen hoitoon. Antibiootit ja voiteet lievittävät kipua ja tulehdusta hetkellisesti, mutta eivät auta sisäänkasvanutta kynttä kasvamaan oikeaan suuntaan. Titanijousi on turvallinen käyttää, eikä siinä ole haittavaikutuksia. Kynsipatjan kasvatuksessa tämä on ensimmäinen keino jolla olen saanut kynsipatjan kasvamaan kärkeä kohti. Titaanijousi auttaa kynttä kasvamaan oikeaan suuntaan.

Molemmat kynsivallit tulehtuneet.

Tässä kuvassa on tulehtunut kumpikin puoli, ja siksi asensin tupla titaanit ristikkäin. Usein riittää yksi jousi ohjaamaan kynnen kasvua oikeaan suuntaan.



Tulokset ja asiakaskokemukset

N 90% asiakkaista huomaa välittömän avun titanijousen asennuksen jälkeen, ja kipu helpottuu merkittävästi. Jos kipu ei helpota 2-4 päivän sisällä, arvioin tarvitaanko lääkärin tekemää kynnen kavennusleikkausta. Vaikka kynsi märkisi ja tihkuisi mätää, usein pystyn auttamaan titaani oikaisulla. Joissain tapauksissa joudun ohjaamaan asiakkaan suoraan lääkärille kynnen kavennusleikkaukseen. Koko kynnen poistattaminen voi aiheuttaa loppuelämän ongelman.

Kotihoito titaanijousen asennuksen jälkeen

Jatkohoito kotona on helppoa, päivittäinen suihkutus ja vaikka. luonnon oma antibiootti - propolis voiteella, jolla venytät kynnen reunaa peukalolla kevyesti alaspäin, jotta kynsi ymmärtää kasvaa ihon päällä.

Terveydenhuollon ammattilaiset, eli jalkojenhoitajat ja jalkaterapeutit pystyvät tekemään titaanijousihoidon, joka on nopea ja tehokas ratkaisu sisäänkasvaneiden kynsien hoitoon.



Edellinen
Edellinen

Miksi jalkojenhoito on diabeetikolle tärkeää?