+358 500 850 345
+358 5 436 3208

Terveyttä edistävät jalkojenhoidot

Tehokasta täsmähoitoa jaloille ja koko vartalolle

Vietämme paljon aikaa jalkojemme päällä, minkä vuoksi jaloista kannattaa pitää hyvä huolta. Säännöllinen hoito parantaa jalkojen kuntoa ja ehkäisee erilaisia jalkavaivoja. Tarjoan monipuolisen valikoiman erilaisia jalkojenhoitoja sekä jalkaongelmista kärsiville että hemmottelua kaipaaville. Hoitolani sijaitsevat Helsingissä ja Imatralla, ja lisäksi teen kotikäyntejä sopimuksen mukaan.

Soita ja varaa aika!

Lämpimästi tervetuloa!

jalkahoidot ja vartalohoidot

Jalkojen perushoito

  • Kovettumien poisto
  • Kynsien ohennus ja leikkaus
  • Jalkojenhieronta polven alapuolelle

Jokaiseen jalkojen perushoitoon kuuluu myös Bemer-hoito.

Jalkojen hieronta

Jokaiseen jalkojen perushoitoon sisältyy hieronta polvien alapuolelta, mutta teen jalkojen hierontaa omana hoitonakin.

Paksuuntuneen kynnen ohennus

Kynnet ohennetaan mekaanisesti käsiporalla.

Sisäänkasvaneen kynnen oikaisuhoito

Käyttämässäni menetelmässä kynnen päälle liimataan titaanijousi. Valokynää apuna käyttäen jouseen asetetaan sopiva jännitys, joka ohjaa kynnen kasvamaan ulos ihon sisältä. Jousi voi pysyä kynnessä jopa puoli vuotta riippuen siitä, mihin kohtaan kynttä se on asennettu.

Kovettumien ja känsien hoito

Poistan kovettuman eli känsän mekaanisesti ja kevennän painealuetta tarvittaessa tukipohjallisten avulla.

Sieniviljelyn ottaminen kynnestä

Otan näytteen, jonka asiakas vie itse laboratorioon analysoitavaksi.

Sienikynnen mekaaninen hoito

Kynsi hoidetaan ja puhdistetaan pyrkien ottamaan sieni mahdollisimman tarkasti kynnestä pois. Hoito ei tuota kipua.

Syylien poisto koagulointimenetelmällä

Syylä on pieni hyvänlaatuinen kasvain, joka elää verisuoniston avulla. Syylän verisuonisto kuivatetaan, jotta pieni kasvain saadaan poistettua.

Hoidan syylät koaguloimalla, joka tarkoittaa syylän verisuoniston kuivattamista. Koaguloituminen on kemiallinen prosessi, jossa proteiinit jähmettyvät eli koaguloituvat lämmön vaikutuksesta. Esimerkiksi kananmunan kovettuminen keitettäessä on koagulaatiota. Lääketieteessä termiä käytetään kuvaamaan tapahtumaa, jossa vuotokohdan verenvuoto tyrehdytetään tuhoamalla pieni kudosalue lämmöllä tai sähköllä.

Koko kehon hoidot

Bemer-hoidot

Bemer-hoito on fysikaalista verisuoniterapiaa, joka elvyttää mikroverenkieroa. Teen Bemer-hoitoja, jotka kuuluvat myös jokaiseen jalkojenhoitoon

Hoitolastani voit sekä ostaa että vuokrata Bemer-laitteita.

Lue lisää Bemer-menetelmästä!

LymphaTouch-hoidot

LymphaTouch-hoitomenetelmät perustuvat alipaineen vaikutuksiin kudoksissa. Hoitolaitteen muodostama alipaine venyttää ihoa ja ihonalaista kudosta sekä avaa ankkurisäikeiden avulla imusuoniston endoteeliaukot. Samanaikaisesti kudosten sidekudos- eli faskiarakenteisiin syntyy pystysuuntaista venytystä, jolloin verenkierrolle ja lymfa- eli imunestekierrolle saadaan tilaa.

Imuneste ja ylimääräiset paranemisprosessia haittaavat aineenvaihduntajäämät pääsevät virtaamaan tehokkaammin soluvälitilasta imusuoniin, josta elimistön omat imunesteen kuljetusmekanismit kuljettavat ylimääräisen nesteen laskimoverenkiertoon. LymphaTouch-hoidon vaikutukset näkyvät turvotuksen ja kivun vähenemisenä sekä liikelaajuuden normalisoitumisena.

LymphaTouch-alipainehoito auttaa esimerkiksi turvotukseen, kantakalvon tulehdukseen, tenniskyynärpäähän sekä lihasjännityksiin.

Lue lisää LymphaTouchista!

Koko kehon vyöhyketerapia

Lisätietoa vyöhyketerapiasta löydät Medika Novan kotisivulta.

Tukipohjalliset ja varpaiden oikaisijat

Yksilölliset varpaiden oikaisijat

Valmistan yksilöllisesti silikoniorteesit, jotka keventävät tai oikaisevat varpaiden virheasentoja.

Yksilölliset kevennys- ja tukipohjalliset

Kevennys- ja tukipohjallisilla pyritään keventämään, korjaamaan ja ennaltaehkäisemään alaraajojen asentovirheitä. Teen mahdollisuuksien mukaan tukipohjallisia esimerkiksi juhlakenkiin.

Jalkahaavoja ehkäisevät kevennyspohjalliset

Kun tuntoaisti heikentyy, diabeetikko voi saada pienestä kenkään joutuneesta vierasesineestä vähäpätöiseltä näyttävän ihovaurion, joka pahenee jalkahaavaksi. Suoja- ja kiputunnon puuttuessa diabeetikko jatkaa huomaamattaan vauriokohdan kuormittamista. Koska kuormittaminen estää haavaa paranemasta, johtaa se yleensä krooniseen jalkahaavaan. Vanha jalkahaava on keskeinen uuden jalkahaavan riskitekijä. Amputaatioriski kasvaa aina sitä suuremmaksi, mitä vaikeammasta haavasta on kyse.

Yksilöllisesti valmistetuilla kevennyspohjallisilla voidaan ehkäistä diabeetikoiden jalkahaavoja. Pohjallisten tarkoituksena on poistaa ylikuormituskohdista liiallinen paine.

Kuormitusta tasaavat tukipohjalliset

Neuropatia (ääreishermoston häiriö) johtaa jalkaterän pienten lihasten toiminnan huononemiseen ja aiheuttaa niveliin liikerajoitusta, jäykistymistä ja virheasentoja. Virheasentoon liittyy usein luinen uloke, jonka kohdalle kehittyy paineen ja hankauksen seurauksena kovettuma, joka edelleen pahentaa kuormitusvirhettä. Yleisimpiä asentovirheitä ovat vasaravarpaat, vaivaisenluu, kaarijalka, lattajalka ja levinnyt päkiä.

Kiputunnon alenemisen lisäksi myös diabeetikon asentotunto heikkenee. Pystyasentoa joutuu hakemaan, mikä aiheuttaa ylimääräistä varpaiden kipristelyä ja lisää vasaravarvastaipumusta.

Tukipohjallisilla estetään virheasentojen paheneminen ja ohjataan jalan kuormittumista optimaaliseksi.

Hoitolassani on myynnissä laadukkaita jalkojenhoidon ja hyvinvoinnin erikoistuotteita. Lue lisää!

  • bemer
  • Hild