Hyvää hoitoa jaloillesi vuodesta 1987

Terveyttä edistävät jalkojenhoidot ja muut hoidot

Vietämme paljon aikaa jalkojemme päällä, minkä vuoksi jaloista kannattaa pitää hyvä huolta. Säännöllinen hoito parantaa jalkojen kuntoa ja ehkäisee erilaisia jalkavaivoja. Tarjoan hoitoja monenlaisista jalkaongelmista kärsiville sekä hemmottelua kaipaaville. Perushoitojen lisäksi saat hoitolastani myös erikoishoitoja, kuten sisäänkasvaneiden kynsien oikaisuhoitoja titaanijousimenetelmällä.  Annan myös kokokehon vyöhyketerapiaa, Lympha-touch hoitoa ja Bemer-terapiaa.  Hoitolani sijaitsee Helsingissä. lisäksi teen kotikäyntejä sopimuksen mukaan.

Soita ja varaa aika!

Jalkojenhoidot

Jalkojen perushoito.   Jalkojen kylvetys, kovettumien poisto,kynsien ohennus ja leikkaus sekä hieronta polvien alapuolelle. Jokaiseen perushoitoon kuuluu myös Bemer-hoito halutessa.

Jalkojen hieronta. Jalkojen perushoitoon sisältyy aina hieronta polvien alapuolelta, mutta teen jalkojen hierontaa omana hoitonakin.

Paksuuntuneen kynnen ohennus. Kynnet ohennetaan mekaanisesti käsiporalla.

Sisäänkasvaneen kynnen oikaisuhoito. Kynnen päälle liimataan titaanijousi, joka valokynän avulla jännitetään ohjaamaan kynnen kasvu ulos ihon sisältä. Jousi voi pysyä kynnessä jopa puoli vuotta riippuen siitä, mihin kohtaan kynttä se on asennettu.

Kovettumien ja känsien poisto. Kovettuminen ja känsien poistaminen tapahtuu mekaanisesti. Kevennän painealuetta tarvittaessa tukipohjallisten avulla.

Sieniviljelyn ottaminen kynnestä. Otan näytteen, jonka asiakas vie itse laboratorioon analysoitavaksi.

Sienikynnen mekaaninen hoito. Kivuton hoito, jossa kynsi hoidetaan ja puhdistetaan, ja sieni pyritään ottamaan mahdollisimman tarkasti kynnestä pois. 

Syylien poisto koagulointimenetelmällä. Syylä on pieni, hyvänlaatuinen kasvain, joka elää verisuoniston avulla. Poistan syylät koaguloimalla, joka tarkoittaa syylän verisuoniston kuivattamista.

Koko kehon hoidot

Bemer-hoidot. Bemer-hoito on fysikaalista verisuoniterapiaa, joka elvyttää mikroverenkieroa. Bemer-hoidot kuuluvat myös jokaiseen jalkojenhoitoon. Hoitolastani voit sekä ostaa että vuokrata Bemer-laitteita. Lue lisää Bemer-menetelmästä!

LymphaTouch-hoidot. Hoitomenetelmä perustuu alipaineen vaikutuksiin kudoksissa, joiden seurauksena imuneste ja ylimääräiset paranemisprosessia haittaavat aineenvaihduntajäämät pääsevät virtaamaan tehokkaammin kehossa. LymphaTouch-hoito auttaa esimerkiksi turvotukseen, kantakalvon tulehdukseen, tenniskyynärpäähän sekä lihasjännityksiin. Lue lisää LymphaTouchista!

Koko kehon vyöhyketerapia. Lisätietoa vyöhyketerapiasta löydät Medika Novan kotisivulta.

jalkahoidot ja vartalohoidot

Kynsi on lopppusuoralla n. vuosi sitten kiinnitetyn jousen osalta.
Titaani lanka otetaan pois tai siirretään uusiksi kynnen alareunaan, lisäoikaisua varten.

Tukipohjalliset ja varpaiden oikaisijat

Yksilölliset varpaiden oikaisijat. Valmistan yksilöllisesti silikoniorteesit, jotka keventävät tai oikaisevat varpaiden virheasentoja.

Yksilölliset kevennys- ja tukipohjalliset. Kevennys- ja tukipohjallisilla pyritään keventämään, korjaamaan ja ennaltaehkäisemään alaraajojen asentovirheitä. Teen mahdollisuuksien mukaan tukipohjallisia esimerkiksi juhlakenkiin.

Jalkahaavoja ehkäisevät kevennyspohjalliset. Suoja- ja kiputunnon heikennyttyä diabeetikko voi saada pienestä kenkään joutuneesta vierasesineestä vähäpätöiseltä näyttävän ihovaurion, jonka huomaamaton kuormittaminen etenee yleensä krooniseksi jalkahaavaksi. Amputaatioriski kasvaa, mitä vaikeammasta haavasta on kyse. Yksilöllisesti valmistetuilla kevennyspohjallisilla poistetaan ylikuormituskohdista liiallinen paine ja siten ehkäistään jalkahaavojen syntymistä.

Kuormitusta tasaavat tukipohjalliset. Neuropatia (ääreishermoston häiriö) johtaa jalkaterän pienten lihasten toiminnan huononemiseen aiheuttaen niveliin liikerajoitusta, jäykistymistä ja virheasentoja. Virheasentoon liittyy usein luinen uloke, jonka kohdalle kehittyy paineen ja hankauksen seurauksena kovettuma, joka edelleen pahentaa kuormitusvirhettä. Yleisimpiä asentovirheitä ovat vasaravarpaat, vaivaisenluu, kaarijalka, lattajalka ja levinnyt päkiä. Tukipohjallisilla estetään virheasentojen paheneminen ja ohjataan jalan kuormittumista optimaaliseksi.

Hoitolassani on myynnissä laadukkaita jalkojenhoidon ja hyvinvoinnin erikoistuotteita. Lue lisää!